söndag 22 januari 2012

Konkurrens behövs också i politiken

I mars kommenterade jag Håkan Juholts installationstal för Makthavares räkning.  Där skrev jag bland annat "Sammanfattningsvis kan vi alltså konstatera att sossarna har fått en ledare med skev verklighetsuppfattning men med stor charm" vilket så här med facit i hand var en klockren analys. Stämmer också bra överens med Juholts eget uttalande som Eric Sundström skriver om i Dagens Arena: ”Om man inte ljuger lite kan man förlora vad som helst”, sa den alltid sympatiske Juholt och log med hela ansiktet".

Den charmige och sympatiske Håkan Juholt som gärna drog till med en lögn här och där avgick i dag med omedelbar verkan. Jag har inte tillhört gänget "borgare för Juholt" för jag tycker att det är viktigt med en spänstig opposition. Det behövs. Och än så länge så spelar inte MP och V tillräckligt stor roll för att ensamma kunna axla den manteln. En riktig konkurrens om regeringsmakten 2014 är vad jag vill se.. En sargad socialdemokrati leder till en slapp Allians, eller framförallt slappa moderater. Det vinner ingen på.

Därför hoppas jag på en bra ny (S)-partiledare som sätter fart på Alliansen. Alice Teodorescu är inne på samma spår och skriver  att valet år 2014 ska vinnas på borgerlighetens meriter, inte på oppositionens svaghet.

Jag kan inte annat än hålla med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar