söndag 11 mars 2012

Något gammalt, något nytt


Elisabeth i en sk Pippitröja som min mamma gjort och som alla barnbarnen haft.

 För en tid sedan bloggade Underbara Clara under rubriken Våga barn! om att man inte behöver få panik att det ska bli så himla dyrt med barn. Mycket kan man hitta begagnat, ärva och så vidare. Jag håller med, när det gäller kläder har vi fått ärva väldigt mycket fint av kompisar som nyligen fått barn, alternativt köpt billigt på second hand. De första storlekarna slits inte särskilt mycket alls och kan verkligen användas till flera barn. Babygym och babyskydd fick vi från min syster, spjälsängen är en kompis gamla. Det enda nya lite dyrare inköpet vi gjort är Babybjörnen, men då vi köpte den i USA blev den ändå mycket billigare än vad sådana kostar här i Sverige.

Samma ekonomiska anda tänkte vi oss när det gällde vagnen. Vi köpte en fin och rejäl Queenettevagn genom Blocket, en sådan där som det kändes som om man skulle kunna gå mil i skogen med. Det kunde man. I en månad. Sedan ramlade hjulet av.

Vi behövde snabbt en annan vagn och hittade ytterligare en annons på Blocket som vi fastnade för, en klassisk Brio Nova-vagn den här gången. Åh, det var som en dröm. Så smidig och den rullade så bra. I ett dygn. Sedan gick en plastbit sönder undertill och vagnen kapsejsade.

Ungefär runt den händelsen fick vi nog, och åkte till Barnens Hus och frågade vilka vagnar de hade hemma så att vi kunde gå därifrån med en vagn. Det blev en röd/svart Baby Jogger City Mini (med hårdlift) som verkligen är kanon. Så smidig och så enkel att köra med. Och en annan positiv sak är att vi också kunde lämna in den kapsejsade Briovagnen på service och få den åtgärdad. Den kommer alltså att bli så där smidig och rulla så bra igen, vilket innebär att vi med gott samvete kan sälja den.

Men vi la ut ungefär en tredjedel av priset av en ny vagn på begagnade vagnar som inte höll särskilt länge. Bra att ha i åtanke - begagnat kan bli en dyr historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar