torsdag 26 juli 2012

Namngivning

Stolt pappa  med Elisabeth
I går hade vi namngivningscermoni för Elisabeth. Eftersom jag bara har varit på en sådan själv, för min kompis Klaras dotter Tora, så fanns det - kanske befriande- få "så-gör-man" att falla tillbaka på. En namngivningscermoni kan man ju styra upp hur som helst! Så här gjorde vi:

Datumet: Elisabeths 6 månadersdag.

Lokalen: vi höll till hemma i mitt föräldrahem. In i det sista hoppades vi på att vi skulle kunna vara ute i trädgården men det satte regnet stopp för. Därför var vi inne i huset i stället.

Gästerna: den närmaste släkten. Vilket i vårt fall blev 27 personer, trots att det från Eirans sida bara var hans bror på plats (de bor ju alla i Skottland)

Elisabeths kläder: Elisabeths kusiner, som alla är döpta, har haft en linneklänning som min mamma sytt. Den var så vacker, så den ville vi också använda under cermoni. Sedan bytte hon om till en mer lekbar klänning. Hon bar också ett guldhalsband och ett guldsmycket med sin månadssten.

Programmet: När gästerna kom gick de en tipsrunda med frågor om Elisabeth. Eftersom vi precis beslutat oss för att flytta in festen var det ett lämpligt sätt att underhålla gästerna medan det fortfarande dukades. Sedan serverade vi bål (gjord på fruktsoda, flädersaft och jordgubbar) och jag, Eiran och Elisabeth ställde oss i ett hörn i rummet. Jag tackade alla för att de hade kommit och så berättade vi varför vi hade valt just namnen Elisabeth Margareta.
När vi gifte oss, för två år sedan, gav mina två äldsta syskonbarn ringarna till oss. Vi ville engagera den yngsta, 2,5-åriga David, i namngivningen. Min mamma hade gjort en blomsterkrans så efter att vi berättat om namnet bad vi David hjälpa oss genom att sätta kransen på Elisabeths huvud. Vi sa "välkommen till världen, välkommen till oss" och skålade.
Därefter sjöng alla En sång till friheten. Det lät kanske "hellre än bra", trots bra komp, men Elisabeth strålade av lycka över alla människor, vilket ju är huvudsaken.
Sedan fikade vi med kakor och jordgubbstårta. Jag gick genom svaren på tipsrundan och delade ut presenter till vinnarna. De som ville kunde sen titta på när vi öppnade presenterna som den lilla fröken fick.

Det var en fantastiskt trevlig eftermiddag, trots att vi befann oss i den enda delen av landet där det regnade.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar