måndag 16 augusti 2010

En tunnelbanebutler till er tjänst

Jag är inte ensam om att bli förvirrad av vad Socialdemokraterna egentligen vill med sin debattartikel i DN i dag.

Är det i dag förbjudet att starta företag som utför tjänster i närheten av en tunnelbana? Nej. Finns det i dag inga möjligheter att beställa hem din mat, ja till och med till dörren utan att behöva släpa den från tunnelbanan? Nej, de möjligheterna finns, till och med genom Coop. Frågorna är många, och det främsta frågetecknet är förstås detta som Erik Laakso skriver om:

Va? Finns det redan ett sånt system i Sverige? Skatteavdrag för hushållsnära tjänster? Säger du det? Det låter ju jättebra, visst är väl Socialdemokraterna i Stockholm för det? Jaså inte, hur kan det komma sig? Aha, för att det kallas pigavdrag bland sosse- och LO eliten runt om i landet och för att det infördes av borgarna. Det var konstigt. De borde kanske efterhöra med sina parti- och fackliga kamrater i öst hur det går att genomföra det (fast eftersom det redan är infört kanske man kan nöja sig med att säga att det får vara kvar och att det är bra?) och kalla det arbetarpolitik utan att behöva skriva om förslaget till ett närliggande med samma sorts subventioner med mycket mer omständligt förslag anpassat kring tunnelbanan?

Och om man inte bor i närheten av en tunnelbanestation - som till exempel övriga Sverige- så får man alltså vid en rödgrön seger inte längre stöd i vardagen genom RUT-avdraget. I stället kan man alltid glädjas med att det skapas jobb för butlers i tunnelbanan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar