fredag 11 mars 2011

Kostymer och östtysk partiskola.

Med väldigt jämna mellanrum (ungefär dagligen) så dyker det upp olika föreställningar om Timbro i insändare, artiklar eller liknande. Det är inte klokt vad mytomspunna vi är. Håkan Juholt, den föreslagna nye partiledare för sossarna, ägnade inför förra valet en hel artikel åt Timbro och Svenskt Näringsliv. Så här skrev han om Stureakademin:
Stureakademin kan - inte minst genom sitt hemlighetsmakeri - jämföras med den gamla östtyska partiskolan i Bad Doberan där svenska kommunister utbildades ända in på 1960-talet.

Det intressanta är att Stureakademin, då som nu, är väldigt öppen med sin verksamhet. Det är inte alls något hemlighetsmakeri av östtyskt snitt. Nej, deltagarlistan är inte öppen men det står fritt för folk att själva berätta om man studerat där eller inte. Jag är en av dem.

Såg också att Maria-Pia Boëtius skriver i ETC om hur:
Feministerna i Sverige är ständigt utsatta för kritik och ”debatt”. Från kostymer på Timbro ...[]

Den stora frågan här är ju vem som exakt är "kostymerna på Timbro". Ett uttryck som försöker pådyvla oss någon typ av gubbighet. Kanske var det så förr - men i dag så kan man knappast kalla Timbro för gubbiga vare sig det handlar om faktisk ålder eller åsikter. Bedöm själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar