onsdag 1 juni 2011

Konservativ röst i Fas3-verksamhet?

"Ledarskribenten"* Aron Lund skriver i dagens UNT:

Regeringens skolpolitik fick sig en rejäl bredsida i Expressen häromdagen (30/5), i en artikel av Eva Cooper, ”ansvarig för Timbros välfärdsprogram”. Timbro är som bekant flaggskeppet i den svenska näringslivslobbyns armada av sponsrade tyckare, tankesmedjor, förlag, frontgrupper, tidskrifter och enfrågerörelser. Under många år fungerade Timbro stundtals som ett slags Fas 3-program för libertarianer, men på senare tid har man utvecklat verksamheten till att också plocka in konservativa röster. Det börjar märkas.
Fyndigt värre. Men helt felaktigt förstås. Det finns gott om arbetsuppgifter på Timbro vilket borde vara det yttersta tecknet på att det inte är en Fas3-verksamhet.  Under tiden vi arbetar på Timbro så söker vi  inte arbete genom Arbetsförmedlingen.

Lund menar att jag är en konservativ röst i denna slags Fas3-verksamhet. Detta för att jag försvarar valfrihet och mångfald genom hemskolning. Jag kan nämna att till exempel liberalen Johan Norberg försvarat hemundervisning, Mårten Schultz likaså (som undrar var liberalerna finns i debatten om den individuella friheten inom ramen för familjen. Det kanske Lund kan svara på?), och Carl-Johan Rehbinder från Liberaldemokraterna alla diskuterat samma sak. Men de kanske alla också ägnar sig åt Fas3-verksamhet, och därmed är en del av ett stort slöseri med både människor och pengar?

* Eftersom Lund av någon anledning gjorde citattecken kring "ansvarig för Timbros välfärdsprogram" tänkte jag att det kanske var så han ville se titlar. Aron Lund. "Ledarskribent".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar