söndag 3 juni 2012

Free schools

De senaste åren har det pratats mycket om hur britterna är intresserade av svenska välfärdslösningar. I Storbritannien är skolsystemen olika i nationerna, och i det här fallet handlar det om England-Wales som slängt många intresserade blickar mot Sverige.

Sedan något år tillbaka finns det friskolor (av svensk sort, flera ÄR till och med svenska) i framförallt England. Den ansvarige ministern, Lord Hill, var i veckan på besök i Sverige för att lära sig mer om de svenska lärdomarna, vi ligger ju knappt 20 år före. Men trots att vi tidsmässigt ligger före finns det områden där de kommit längre. Ett tips är att lära av engelsmännen när det kommer till uppföljning och kvalitetssäkring av skolor.

Och det tipset följde jag själv i veckan. I torsdags åt jag middag i brittiska ambassadörens residens där vi var ett antal praktiker, politiker och debattörer som diskuterade friskolor med Lord Hill. I fredags arrangerade jag, ihop med ambassaden, ett mindre lunchseminarium där även Lars Leijonborg, som är ordförande i friskoleutredningen, höll ett anförande.
Foto: Moa Duvarci Engman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar