måndag 19 februari 2007

Nationslivet

Ibland är jag lite efter, t ex när det gäller Stig Strömholms artikel på DN-debatt som jag ju faktiskt inte har kommenterat. Men nu är det dags:

Som student i Uppsala kan man för en liten symbolisk summa vara med i Skånelandens nation, som är en icke-nation. Det är till för studenter som inte är intresserade av att nyttja nationerna på något sätt, man kanske är distansstudent, man kanske tycker att det är fånigt att gå på baler och pubar eller vad det nu kan handla om. Information om detta får man som ny student i Uppsala. Därför är min gissning att många av de som är medlemmar i en nation i Uppsala faktiskt är det för att man vill det, man går och äter på restaurangerna någon gång i bland, man går på konserter, man går på gasquer och allt möjligt annat. Det finns en frivillighet! Det finns också möjligheter att jobba med tidningar, restauranger, bibliotek, orkestrar osv osv osv

Nationslivet i Uppsala är djupt rotat, och jag tror inte att Strömholms farhågor kommer att besannas på grund av att man äntligen beslutar sig för att ta bort kårobligatoriet.

//Stolt medlem i Gästrike-Hälsinge nation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar