torsdag 22 oktober 2015

Innovation och attraktion i hela landet

– Hur skapar vi den här myllan som miljoner idéer kan växa ur, som kan ta hand om många idéer som annars kanske stannar i ett slags embryo och inte kommer längre? Kan vi stötta och fånga upp dessa och sedan komma vidare? frågade Bengt Friberg, Hudiksvalls kommunchef, vid onsdagens invigning av Propeller Innovation. Det rapporterar Hela Hälsingland.

Propeller ska bli ett nav för innovatörer i hela länet, både enskilda personer med en ide i tidigt skede såväl som befintliga företag med ideer. 

Apropå innovation och attraktion i både städer och på landsbygd. En färsk rapport från forskare från CESIS, CiiR och CIRCLE, om det innovativa Sverige, visar att innovation kan uppstå var som helst. Även om storstäderna genererar  högre tillväxt än mindre svenska regioner, som Gävleborg, betyder inte det (tack och lov) att allt krut ska läggas på Stockholm, Göteborg eller Malmö. Forskarna föreslår också ett alternativt sätt att mäta attraktionskraft på, som skulle gynna och ge mer rättvisa till mindre regioner. 


Jag kan dock inte låta bli att fundera: det handlar kanske inte bara om hur man mäter. Det handlar ju också om att faktiskt VARA attraktiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar