torsdag 22 oktober 2009

Don't ever call me fucking English again

Häromkvällen inbjöds alla de människor som står på Prime PRs Almedalslista- det vill säga de som faktiskt får en skriftlig inbjudan till rosévinsminglet och inte bara tar sig dit ryktesvägen- att gå på förhandsvisning av In the loop. Jag bjöd med mig Eiran, som nästan fått politisk satir med modersmjölken som den brittiske medborgare han är, och mötte upp Tobias, som fått samma sak genom sitt dubbla medborgarskap, och Maria som liksom mig uppskattar en bra film.
Och som vi skrattade!
En hysteriskt rolig film om politik helt enkelt.

Så här beskrivs filmen på SF:
Den amerikanska presidenten vill tillsammans med den brittiska premiärministern starta ett krig i Mellanöstern. Simon Foster, den brittiske biståndsminstern, gör under en radiointervju av misstag ett uttalande som kan tolkas som att han stödjer ett eventuellt krig. Samtidigt är den brittiska premiärministern pressad att skicka trupper för att stödja USA i Mellanöstern och hans PR-ansvarige, Malcolm Tucker gör Fosters olyckliga uttalande till en stor nyhet i media. Foster blir över en natt en ofrivillig mediapersonlighet och tillsammans med sin PR-ansvarige Judy och den politiskt sakkunniga Toby skickas han till Washington för att träffa amerikanska politiker och militärer. Trots Judys och Tobys hjälp visar Foster upp en oerhörd oförmåga att säga det som han instruerats att säga och han befinner sig snart mitt i mellan krigsivrare som diplomaten Karen Clarke och UD-tjänstemannen Linton Barwick och motståndare som General Miller och aktivisten Liza. Endast om Simon lyckas träffa de rätta personerna i Washington, om hans enmansstab får ligga med aktivisten Liza och om de kan hindra Tucker från att rigga omröstningen i FN, kan kriget stoppas. Om de inte lyckas kan de ju alltid sparka Judy som de ändå aldrig gillat speciellt mycket...

Självfallet kan man på Facebook få reda på vem man är i filmen.
Jag är diplomaten Karen Clarke, en stark individ som är både beräknande och förutseende. En människokännare som ser till att omge sig med bra personer för att få saker gjorda.´Du är modig och inte rädd för att snoka eller lägga dig i andras angelägenheter. Det bor alltså en liten jävel i dig och dina bittra motståndare kommer kunna ägna sina liv åt att försöka bräcka dig. Bästa citat: "They gonna want some tea, give them some tea, tea and a hand job" .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar