fredag 24 september 2010

Låt oss räkna på det här

Jag undrar hur besöksstatistiken ser ut på val.se efter den här veckan? Och om intresset för att doktorera i matematik ökat? Inte bara en gång har ju känslan för att man behöver vara professor i matte för att egentligen förstå det svenska valsystemet dykt upp. I eftermiddag ska jag på galapremiär av Teknikföretagens satsning Felix stör en ingenjör som börjar sändas på måndag i TV4. Naturvetarna borde haka på den nya matte-trenden!

I övrigt så är två av veckans mest läsvärda artiklar skrivna av bekanta, Paulina Neuding slår sina påsar ihop med Johan Lundberg i och med DN-artikeln Vi efterlyser en debatt om invandringens problem (en artikel som Expressens kultursidor tycker "ger legitimitet mot rasimen") och sedan Alice Teodorescus Aftonbladet-artikel Naivt att kalla SD-väljare onda.

Och Anna Ardin skriver läsvärt om bland annat hur De intellektuella flyr förorterna och av-addar Sverigedemokraterna på facebook och kan därför inte förklara för den finske arbetslöse mannen att det finns en annan analys än den rasistiska. Ett besök i verkligheten - för flyende och av-addande- kan därför rekommenderas genom att lyssna på Studio Ett-reportaget från i går, från min hemstad Söderhamn.

2 kommentarer:

 1. Ja, jag tror bestämt att åtminstone intresset för matematikprofessorer har ökat. Min blogg har fått rejält ökad trafik, och så gott som allt kommer via sökningar på Svante Linusson.
  Det tråkiga med det är att de här mattegeniernas kvaliteter ligger i just matten, och de jag har sett uttala sig till stor del saknar en förståelse för de demokratiska aspekterna av valsystemet.
  (Jag tycker i och för sig inte att det är så svårt att förstå, vårt valsystem. Framför allt är det sjukt lätt att räkna på, om man orkar.)

  Du kan ju alltid läsa lite här:
  http://aaronaxelsson.se/svante-linusson-snackar-strunt/
  (Verkar vara tvungen att logga in med Google-konto, så du får nog copy-pastea länken om du vill läsa.)

  /Aaron

  SvaraRadera