onsdag 23 februari 2011

Att leva på hoppet, eller om en slopad värnskatt.

De senaste dagarna har det varit en viktig debatt kring värnskatten (äntligen några Moderater som står upp mot denna skatt) och även om behovet av att sänka marginalskatterna. Utmärkt. Det fick mig att leta reda på den här artikeln som jag skrev när jag var ordförande i Saco Studentråd:

Många har bilden av att det inte gör något om studieåren är lite skrala, för det betalar sig sedan. Incitamenten till att utbilda sig, att ta stora lån och satsa flera år av sitt liv blir helt klart färre av att Sverige har en straffskatt på utbildning på det här sättet. Det finns mål om att Sverige ska vara en kunskapsnation i världsklass, och att vi också ska vara attraktiva för resten av världen. Jag hoppas därför att regeringen börjar komma ihåg sina vallöften. Slopa värnskatten.
Och hoppet är ju det sista som lämnar en, eller hur var det nu?

1 kommentar:

 1. SEROQUEL

  Sanningens bild
  i slutgiltig stillhet
  hundratals mil under världens yta.

  Inte finns stor gemenskap där,
  inte en snyftning hörs.

  Betrakta korridoren
  i helvetets nådlösa tystnad,
  sekunderna före ditt upphörande.

  Utanför:
  framtidens utrymda förortskvällar,
  eftervärldens avklarnade skönhet.

  Någon, vars namn är Ingen,
  har utomordentlig miljökännedom,
  delar lyktornas bortvända kunskap.

  Och han älskar er inte.

  Han vet allting
  om trapphusens ändlösa serialitet,
  om gångbanorna ur samhällets spegelbild,
  om Avvikelsens
  obönhörligt
  dalande kromatik
  och buskagens enstaka människolämningar

  SEROQUEL HOLOCAUST


  ---

  Får jag erinra om de likaledes och ungefär samtidigt mördade Cats Falck, Lena Gräns, Carl Algernon, Hilding Eek, Ingvar Heimers, Victor Gunnarsson, sannolikt även förre boforschefen CU Winbergh med fru. Alla i likhet Olof Palme med anknytning till samma härva involverande illegal svensk vapenexport till Iran (bl a minor), med intressenter som Stasi, USA:s regering via Iran-Contrasaffären, svensk högerextrem polis med internationella kontakter, troligen även kurdiska organisationer och Sydafrika. En avlägsen men inte utesluten möjlighet är att Christer Pettersson drogs in som själve skytten, varför teorin är kompatibel med Lisbeth Palmes vittnesmål. Hade CP tjallat kunde han ju mycket enkelt enkelt ha avfärdats som lögnare. Även Holmérs kurdspår kan ha reell anknytning.

  Jag tycker Palmemordet är principiellt i stort sett uppklarat, den här gången är LGWP på rätt spår, och det var alltså inte bara Palme som blev mördad utan många fler. Dessa mord hänger samman, helt klart.

  Palmemordet


  ---

  Bonus:

  WWW

  SvaraRadera